V Německu se stále táhne soudní spor týkající se spuštění druhé celoplošného DAB+ sítě

29. leden 2019

Provozovatelem sítě měly být společnosti Media Broadcast a Absolut Digital. Majitelům digitálních rádií chtěly nabídnout dalších šestnáct stanic v DAB+.

Společnosti Media Broadcast a Absolut Radio, které vytvořily v roce 2016 společný projekt Antenne Deutschland, se nevzdávají nadále myšlenky, že se jim podaří rozjet druhou celoplošnou síť pro digitální rozhlasové vysílání DAB+. Informuje o tom portál Infosat.de. Výstavbu vysílačů a samotný start multiplexu již přibližně dva roky brání soudní spor, který by se však mohlo pomoci nakonec vyřešit. Z bohatší programové nabídky by pak pochopitelně mohli těšit i majitelé DAB+ přijímačů v Čechách, kteří jsou v dosahu německých vysílačů. 

Jako jednu z možností vidí Willi Schreiner, generální ředitel společnosti Antenne Deutschland, možnost zapojit do společného podnikání také firmu DABP investora Steffena Goepela. Právě ten v roce 2016 kolotoč soudních jednání a sporů proti Media Broadcast a Absolut Radio roztočil. „Společnost Antenne Deutschland držíme i nadále jako subjekt pro naše další plány. Obě naše firmy jsou otevřeny případným jednáním s dalšími partnery,“ konstatoval Schreiner. Termín spuštění druhého celoplošného DAB+ multiplexu v tuto chvíli bohužel nelze predikovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související