DVB-T2 přijímá v Německu přes dva miliony domácností, většina i placenou nabídku

15. květen 2017

Průzkum, kterého se v dubnu zúčastnilo téměř dva a půl tisíce lidí, zpracovala pro společnost Media Broadcast agentura TNS Kantar

Do konce dubna letošního roku se pro přechod na technologii DVB-T2 v Německu rozhodly 2.2 milionu domácností, přičemž 1.7 milionu si připlatilo za nabídku freenet TV, tedy německé komerční kanály. Naši západní sousedé mají pro přechod na DVB-T2 důvod. Programy v multiplexech jsou téměř pouze ve vysokém rozlišení (HDTV). Veřejnoprávní kanály jsou šířeny bez kódování, privátní stanice jsou zpoplatněné.

Společnost Media Broadcast, která je technologickým operátorem platformy, uvádí, že zájem zákazníků o DVB-T2 je obrovský. Čtyři sta tisíc domácností přešlo na platformu freenet TV z jiných distribučních kanálů – satelit, kabel, případně IPTV. Průzkum provedla pro operátora společnost TNS Kantar. Pouze osmnáct procent domácností se podle Media Broadcast rozhodlo migrovat na jinou platformu a migrovaly z pozemního vysílání. Potenciál pro růst je v tuto chvíli velký. 1.4 milionu domácností stojí před rozhodnutím, zda zvolit DVB-T2, případně budou ovlivněni v následujících měsících tímto procesem.

autor: lukpo
Spustit audio