Euradio chystá ve Francii projekt unikátní stanice s místním zpravodajstvím

20. duben 2017

Vysílatel už má oprávnění pro šíření signálu ve městech Lille, Lyon a Štrasburk. Do budoucna chce získat příděl mimo jiné také v Paříži.

Ve Francii se připravuje ke spuštění nový projekt Euradio. Jde o myšlenku spojení komunitních rozhlasových stanic a menších rádií do společného subjektu, který bude oslovovat zejména posluchače v jednotlivých regionech. O chystaném novém projektu informoval web Radiodigi.fr. Podle zástupců jednotlivých zúčastněných subjektů je technologie DAB+ obrovskou šancí, jak vytvořit národní médium zaměřené na místní zprávy.

Euradionantes už má oprávnění pro šíření signálu ve městech Lille, Lyon a Štrasburk. To ale pochopitelně pro oslovení velké části publika nestačí. Ve výhledu jsou proto také Nantes, Rouen, Toulouse, v nichž by mohlo vysílání začít ještě letos, a do budoucna dále Bourdeaux, Marseille, Nice a pochopitelně i samotná metropole, tedy Paříž. Euradio se liší svým přístupem zejména k evropské problematice. Na vysílání, které by mělo být řízeno ze třináct měst s centrem v Nantes, se mají aktivně podílet samotní posluchači, místní subjekty a firmy.

autor: lukpo
Spustit audio