Euronews odstartuje v průběhu listopadu do Evropy v HD, testy již zahájil

2. listopad 2016

Diváci už mají možnost ze satelitu přijímat ve vysokém rozlišení například zpravodajské kanály BBC World News, CNN International nebo RT.

Panevropský zpravodajský kanál Euronews bude konečně dostupný divákům na starém kontinentu ve vysokém rozlišení (HDTV). Stanice odstartuje v průběhu listopadu na satelitu Eutelsat Hotbird, pozice 13 stupňů východně, svou nekódovanou distribuci. Testy však již byly zahájeny v multiplexu společnosti Globecast pod označením Euronews English HD. Díky pokrytí družice bude možné stanici v této kvalitě sledovat nejen v Evropě, ale také na severu Afriky a Středním východě.

Euronews bude dostupný v době svého startu v anglickém znění, a to v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Euronews English HD je kopií původního programu ve standardním rozlišení, liší se pouze obrazovou kvalitou. „Globecast a Hotbird se spojily se účelem obohacení orbitální pozice Hotbird a potvrdily ji jako číslo 1 v oblasti volně šířených kanálů určených pro koncový satelitní (DTH, pozn. red.) příjem v Evropě, na Středním východě a v regionu severní Afriky,“ konstatoval Didier Mainard, výkonný viceprezident pro prodej, marketing a komunikaci společnosti GlobeCast.

Parametry příjmu: Hotbird 13B (13 stupňů východně), 11566/H, SR 29900, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, ID Euronews English HD, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio