Europa 2 začala vysílat na Slovensku digitálně

15. listopad 2016

Stanice je u našich východních sousedů pátým nejposlouchanějším rádiem a z celkové poslechovosti si ukrojila 7,2 %. Denně ji ladí přes 300 tisíc lidí.

Slovenský telekomunikační operátor AVIS přidal do nabídky svého rozhlasového DAB multiplexu komerční rádio Europa 2. Stanice je šířena v normě DAB+ s kódováním 112 kbps. V současné době je tak šířeno v této digitální síti devět rozhlasových stanic. Jde konkrétně o New Model Radio, Radio Devín, Radio_FM, Radio Junior, dočasný okruh Radio Pyramida, Radio Slovensko, Rocková Republika, Radio Litera a již zmiňovanou Europu 2.

Europa 2 vysílá na Slovensku od 12. prosince 2009, kdy nahradila dosavadní komerční stanici Rádio Okey. Aby zahájení existence tohoto programu bylo opravdu symbolické, bylo vybráno nejen datum 12.12., ale i stejný čas. Europa 2 začala využívat na Slovensku stejné motto jako její česká sestra provozovaná společností Lagardère, za níž stojí známý mediální boss Michel Fleischmann. Stanice je u našich východních sousedů pátým nejposlouchanějším rádiem a z celkové poslechovosti si ukrojila 7,2 %. Denně ji ladí přes 300 tisíc lidí.

autor: lukpo
Spustit audio