Fashion TV Ultra HD upravila grafiku, sjednotila ji s klasickou verzí

25. leden 2017

Stanice je jedním z mála programů v rozlišení 4K, které jsou bez problémů dostupné z orbitu pro české i slovenské diváky. Její signál není kódován.

Módní kanál Fashion TV Ultra HD známý spíše pod zkráceným označením FTV UHD upravil grafiku a sjednotil ji tak s verzemi tohoto programu v nižším rozlišení. Vysílání FTV UHD nyní dominuje nepřehlédnutelný symbol diamantu s písmenem „f“. Pod ním je pak označení FTV s dodatek UHD. Verze Fashion TV s nižším rozlišením používají shodný symbol, pod logem jsou však označeny jako FTV.COM, respektive pouze FTV.

FTV.UHD vysílá na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně, v nekódovaném režimu. Příjem v České republice i na Slovensku je tak bezproblémový, je však nutný odpovídající zobrazovač – televizor, případně set-top-box. Druhá kategorie přijímačů dokáže toto vysílání přenést i do nižšího rozlišení. Boxů, které podporují formát Ultra HD, je na českém trhu čím dál tím více a jejich cena se dostala už na dostupnou úroveň - v řádu několika tisíc korun. Družice Hotbird je z pohledu 4K rozlišení velmi zajímavou pozicí. K dispozici už jsou zde v běžném provozu kromě FTV UHD i stanice Rai 4K (nárazově), FunBox UHD a demo kanál Hotbird 4k1. K ostrému startu se chystají Travelxp 4K a C4K360.

autor: lukpo
Spustit audio