Femotion Radio, první, čistě ženská rozhlasová stanice v Německu vsadila na DAB+

20. duben 2023

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ přináší obchodní příležitosti a nové modely pro další vysílatele. Femotion Radio vsadilo při posilování své pozice právě na technologii digitálního rádia. Na území Čech je dostupné díky přesahu sítě Sachsen K12A, ale ve svých expanzivních plánech se nezastavuje.

„Jsme komunita pro všechny ženy, které jsou v životě aktivní a stojí za svou ženskostí. Ať už jde o východ nebo západ, město nebo venkov – máme mnoho společných problémů. A tuto rozmanitost zviditelňujeme a především slyšíme: v programu, on-line, onair a interaktivně. Jaká je žena? Sebevědomá, svá, konstruktivně kritická a někdy trochu bláznivá,“ popisuje své posluchačky Femotion Radio, které lze ze saských vysílačů naladit na kanálu 12A.

Rozvinutý německý rozhlasový trh dovoluje vysílatelům experimentovat a nacházet nové obchodní modely. Nejde přitom pouze o hudební žánry, ale například i jednotlivé časové dekády, případně dále ponoření do jednotlivých jejich sfér, jako je tomu v případě rádia 90s90s a jeho tematické odnožen 90s90s Dance. Kromě Saska už je stanice Femotion Radio k dispozici v Severním Porýní-Vestfálsku, Brémách, Bremerhavenu a přidává další.

autor: lukpo
Spustit audio

Související