Femotion Radio zařadilo do DAB+ multiplexu v Sasku slideshow

28. duben 2023

Od středy 26. dubna je rozhlasová stanice Femotion Radio vysílání v celoplošném saském DAB+ multiplexu s doprovodnými obrazovými informacemi, tedy takzvanou slideshow. Program začíná s touto doplňkovou funkcí skromně. K dispozici je prozatím pouze jeho logo.

Logo stanice Femotion Radio se vysílá ve standardní dvoubarevné verzi na bílém podkladu. Identfikátor programu obsahuje mimo jiné symbol něžného pohlaví, protože se jedná o první německou stanici, jejíž vysílání je určeno výhradně ženám. Kromě programu Femotion Radio vysílají slideshow například i stanice Detektor.fm Wort, Second Radio nebo 89.0 RTL. Nejvíce ho má z multiplexu Sachsen K12A propracovaná Oldie Antenne.

Slideshow dává provozovatelům rozhlasových stanic atraktivní možnost, jak bez nutnosti připojení k internetu na straně posluchače dopravit doprovodné informace. Doplňková služba umožňuje zobrazit nejen logo stanice, ale například i fotky ze studie nebo přebal právě hraného singlu, případně fotku interpreta, jako je tomu právě u Oldie Antenne. Slideshow využívají i téměř všechny domácí rozhlasové sítě včetně multiplexu ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související