FilmBox už nechce být vnímán jako odkladiště, provozovatel stanice investuje do programu

27. září 2018

Stanice pronikla do základní nabídky největší satelitní služby na trhu, na přední pozice ji postupně umísťují i další hráči. V jejím vysílání se objeví seriál Soumrak templářů, který už vysílalo HBO.

Provozovatel placené televize FilmBox, společnost SPI International, chce skoncovat s tvrzením diváků, kdy je stanice vnímána řadou z nich jako odkladiště ne příliš kvalitních snímků, o nichž by možná další programy podobného zaměření vůbec nezavadili. Firma začala v posledních měsících do FilmBoxu více investovat. V jeho vysílání se tak objeví například seriál Soumrak templářů, který na českých obrazovkách už mohli vidět předplatitelé prémiového kanálu HBO a 20. října si svou premiéru odbude hudební snímek Napříč vesmírem.

Výhodou FilmBoxu má být skutečnost, že provozovatel ho tlačí do základních nabídek jednotlivých operátorů a postupně se ho snaží v programových rastrech tlačit na přední pozice. Významnou dohodu učinila před několika měsíci společnost SPI International se skupinou M7 Group, kde byl v satelitní službě Skylink zařazen tento program právě do nejnižšího balíčku Digital. FilmBox už tak diváci získávají po uhrazení Servisního poplatku. Tento krok si pochopitelně vybral i svou daň – stanice začala filmy a seriály přerušovat reklamou.

Vlajkovou lodí SPI International je v současné době FilmBox Premium, pokud možno ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Od 5. do 19. října řada operátorů nabídne tuto stanici v rámci promo vysílání všem zákazníkům. Diváci se mohou těšit například na premiéru seriálu Hard Sun od BBC. Do programu jsou dále připraveny mimo jiné snímky Julie & Julia, Million Dolar Baby nebo Vzorec 51. Srovnání FilmBoxů s HBO by v tomto směru nebylo příliš fér. Každý z provozovatelů si jde vlastní cestou a jejich obchodní model je postavený trochu někde jinde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související