Provozovatel FilmBoxů chystá další stanici, s výsledky FunBoxu 4K je spokojen

7. červen 2016

Společnost SPI International reaguje mimo jiné i na pozitivní ohlas šíření Ultra HD kanálu prostřednictvím DVB-T2 Českých Radiokomunikací.

Provozovatel kanálů FilmBox, společnost FilmBox International, chystá v horizontu několika měsíců spuštění nové televizní stanice. V rozhovoru pro server Broadband TV News to před několika dny uvedl Berk Uziyel, výkonný ředitel SPI International, která FilmBoxy vlastní. Uziyel zatím nechtěl být v tomto směru příliš konkrétní, nicméně prozradil, že stanice bude určena dětem a mladšímu publiku. „Jsme z tohoto projektu velmi nadšeni. Bude obsahovat některá inovativní technologická řešení,“ prozradil šéf SPI International. Jednou z posledních aktivit společnosti v našem regionu bylo spuštění kanálu FilmBox Premium v HD kvalitě.

S výsledky stanice FunBox 4K, která je jedním z prvních lineárních Ultra HD kanálů, je provozovatel spokojen. V České republice je program dostupný nekódovaně ze satelitu Hotbird na pozici 13 stupňů východně a zejména, a to zcela unikátně, jako volně šířený program v rámci pražského experimentu DVB-T2 Českých Radiokomunikací. „Odezvu máme velmi pozitivní, protože se jedná o skutečně jedinečný kanál s knihovnou ve formátu 4K/Ultra HD. Věřím, že tento produkt má potenciál přilákat nové klienty, protože je k dispozici v nejvyšší možné kvalitě,“ konstatoval Berk Uziyel. Stanice už je k dispozici v rámci nabídky operátorů například i v Portugalsku, Španělsku a nově i Lucembursku.

autor: lukpo
Spustit audio