Filmový kanál AMC chystá tři regionální verze, jedna bude i pro Česko

8. srpen 2016

Jako první v regionu Central and East Europe (Střední a Východní Evropa) byla lokalizovaná verze AMC spuštěna v Maďarsku.

Společnost AMC Networks chystá pro tři verze svého stejnojmenného kanálu, které budou určeny pro jednotlivé trhy. Speciální feedy (distribuční linky) pro operátory budou určeny pro Českou republiku / Slovensko, Rumunsko a Slovinsko. O chystané změně už informovala odborná zahraniční média, lokální pobočka zprávu vydá pravděpodobně dnes odpoledne. Česko-slovenská verze bude opatřena lokální grafikou a nabídne obsah speciálně pro tuzemské diváky. Stanice je dostupná ve standardním i vysokém rozlišení.

Jako první v regionu Central and East Europe (Střední a Východní Evropa) byla lokalizovaná verze AMC spuštěna v Maďarsku. Jak uvedl Levente B. Málnay, generální ředitel AMC Networks International - Central Europe, po tomto kroku zaznamenala tamní verze významný nárůst sledovanosti. Podobná situace se dá očekávat i v našem regionu. Stanice AMC je dostupná na našem trhu od listopadu 2014, kdy nahradila tehdejší MGM. Značka expandovala i do některých dalších zemí. MGM bylo nahrazeno kanálem AMC nedávno také v Polsku (viz video níže).

autor: lukpo
Spustit audio