Filmový kanál AMC míří do pozemního vysílání na Slovensku, v prosinci ho naladíte volně

3. prosinec 2020

Všechny tři volně vysílající programy ve slovenské pozemní platformě patří společnosti AMC Networks International – Central Europe. Ke stanicím Sport 1, Sport 2 a AMC se dostanou diváci, kteří jsou v dosahu služby Plustelka.

Filmový kanál AMC bude vysílat od ledna příštího roku ve slovenské placené pozemní televizi Plustelka ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V rámci zaváděcího okna je stanice k dispozici pro diváky již nyní, ovšem pouze ve standardní kvalitě. Program mohou najít zájemci na promo pozici, která je dlouhodobě určena dočasně volně vysílaným placeným programům Plustelky. Dále pak od stejného provozovatele jako je stanice AMC pokračuje i bezplatné okno kanálů Sport 1 (SD) a Sport 2 HD, a to na jejich běžných pozicích.

Na přítomnost AMC ve standardní kvalitě prostřednictvím Plustelky upozornilo redakci portálu Digitální rádio několik jeho čtenářů, kteří se nacházejí v dosahu signálu slovenských DVB-T/T2 vysílačů. Každou neděli po 20. hodině mohou diváci placeného kanálu zhlédnout Film týdne. 6. prosince to bude Kazatel, 13. prosince Země policajtů, 20. prosince Push a 27. prosince Zametač stop. Na vánoční svátky uvede AMC například snímky Šest medvědu s Cibulkou, Benga v záloze nebo Kill Bill. Na Sport.tv jsou připraveny opět závody formule 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související