Francouzské Lille je připraveno signálem DAB+ rádia pokrýt třináct stanic

13. březen 2017

Jednotliví vysílatelé se již společně sešli a dohodli se na vybudování životaschopného modelu, který obohatí dosavadní programovou nabídku v daném regionu.

Signál digitálního rádia DAB+ je připraveno v Lille spustit třináct rozhlasových stanic. Informuje o tom web Radiodigi.fr. Jde konkrétně o programy Canal FM, CapSao, Delta FM, Euradio, Galaxie Radio, Horizon, Néo, Pastel FM, Playloud, Radio Boomerang, Radio Campus Lille, Radio Cité Vauban a RPL 99FM. Provozovatelé jednotlivých stanic dosáhli jednomyslné dohody týkající se DAB+ multiplexu označovaného jako Lille Local 2.

Jednotliví vysílatelé se již společně sešli a dohodli se na vybudování životaschopného modelu, který obohatí dosavadní programovou nabídku v daném regionu. Diskuse se vedla v konstruktivním duchu a někteří vysílatelé mohli již přispět zkušenostmi ze šíření digitálního signálu v jiných lokalitách. V rámci příprav na spuštění lokální sítě byly vytvořeny dvě pracovní skupiny. První má na starosti přípravu dokumentace pro operátora, druhá pak technická jednání a samotný výběr telekomunikační firmy. DAB+ vysílání se bude dále rozšiřovat také do Lyonu a Štrasburku.

autor: lukpo
Spustit audio