Fresh Rádio a DAB+? Cílíme primárně na Ostravu, říká provozovatel

20. březen 2024

Redakce portálu Digitální rádio obdržela od několika svých čtenářů z Ostravska dotaz, zdali se tamní Fresh Rádio chystá vstoupit na platformu DAB+ a případně tak rozšířit pozemní distribuci, kterou mu nemůže umožnit přeplněné FM pásmo. K problematice se vyjádřil ředitel marketingu Miroslav Pifka.

Čtěte také

„Fresh má posluchače primárně v Ostravě, ale cca. 10 % posluchačů žije mimo teritorium pokryté frekvencí 103,6 FM. Pouštějí si naše rádio online. Každý, kdo by chtěl Fresh poslouchat, může. Bez ohledu na místo, kde žije. DAB je z tohoto pohledu duplicitní,“ konstatuje Pifka a zároveň vyjádřil domněnku, že pozemní distribuce v budoucnosti úplně zanikne. „Je to specifická technologie, která bude nějakou dobu fungovat, ale stejně jako FM po čase zanikne,“ dodal.

„Druhým, a pro nás podstatnějším faktorem, je obchodní stránka. I kdybychom díky DAB získali posluchače v Brně nebo Praze, nikdy to nebudou takové počty, abychom přesvědčili brněnské nebo pražské firmy k inzerci,“ uzavřel celou problematiku provozovatel ostravského média, které se snaží svou filosofií a playlistem navázat na dnes již neexistující Helax rádio, později transformované na internetový projekt Fajn Helax, za nímž stojí skupina Media Bohemia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související