Chystá Fajn rádio tematické klony pro DAB+? Odstartovaly stanice Fajn Vibe a Fajn Fresh

17. leden 2024

Mediální skupina Media Bohemia oznámila ve 3. týdnu roku 2024 spuštění nových stanic Fajn Vibe a Fajn Fresh. Obě budou k dispozici prozatím pouze na internetu, právě u těchto programů se ale nabízí zcela logicky jejich zařazení do některého z budoucích komerčních DAB+ multiplexů. Portál Digitální rádio v této věci oslovil i přímo skupinu Media Bohemia.

Čtěte také

Fajn rádio nejprve na konci roku 2023 spustilo streamové rádio Fajn Fresh, které má sloužit jako tréninkové rádio pro nejmladší moderátory českého éteru. „V rámci celé naší mediální skupiny se dlouhodobě potýkáme s nedostatkem rádiových moderátorů. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vydat cestou vlastního rozvojového přístupu a vytvořit na Fajn Fresh prostředí, kde budeme systematicky vychovávat nové talenty pro celou naši mediální skupinu,“ uvedl programový ředitel Fajn rádia Ondřej Cikán.

Dalším novým streamovým rádiem je Fajn Vibe, kdy bude na stanici znít pouze hudební playlist. První pořad, který bude moderovat zpěvačka, moderátorka a influencerka Jasmin, začne stanice vysílat od února každý čtvrtek večer od 20 hodin. „Fajn Vibe představuje naši odezvu na rostoucí popularitu rapové kultury mezi mladými lidmi. Tím, že začleníme Fajn Vibe do našeho portfolia Fajn rádií, rozšíříme náš dosah o další komunitu v rámci naší cílové skupiny,“ doplnil Cikán. Za přímou konkurenci lze považovat stanici Spin.

Čtěte také

Nové rozhlasové streamy vytvořené prozatím pouze pro online prostředí jsou za redakci portálu Digitální rádio ideálními kandidáty pro distribuci v budoucích DAB+ multiplexech. Lze předpokládat, že pro některé mediální skupiny bude tato platforma příležitostí, jak se mohou tematicky rozkročit. Pro menší vysílatele pak naopak může být DAB+ překážkou díky distribuční nákladům. Půjdou tedy nové klony Fajn rádia do pozemního vysílání? „V tuto chvíli ponecháme tuto otázku bez komentáře,“ reagovala manažerka komunikace Zuzana Nevoralová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související