Generální ředitel otevřel zrekonstruovaná studia Českého rozhlasu Brno

4. červen 2018
Generální ředitel René Zavoral (vpravo) při otevření zrekonstruovaných studií ČRo Brno.

Po osm měsíců trvající stavbě dostala novou moderní podobu nejen dvě studia v přízemí funkcionalistické budovy na Beethovenově ulici, ale kompletní proměnou prošel i suterén ukrývající raritu v podobě bankovního trezoru.

První etapa rekonstrukce původně bankovní budovy navržené architektem Ernstem Wiesnerem stála přes 40 milionů korun. „Regionální studio Českého rozhlasu Brno si rekonstrukci zasloužilo a jsem rád, že jsme její první etapu zvládli. Věřím, že v modernizaci rozhlasové budovy budeme zdárně pokračovat a dokončíme ji do roku 2021,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nově vzniklý sál pro kulturní akce posloužil ve středu poprvé v nové podobě k pravidelnému zasedání Rady Českého rozhlasu. Vedení Českého rozhlasu spolu s členy Rady Českého rozhlasu byli prvními návštěvníky nově opravených studií v historické budově ČRo Brno.

Spustit audio
autor: Veronika Skálová

Související