Google začal nabízet on-line filmy v Ultra HD rozlišení, zatím v USA a Kanadě

12. prosinec 2016

Služba odstartovala nabídku obsahu prozatím s více než 125 filmy, mezi kterými nechybí například Kapitán Philips, Star Trek: Do neznáma nebo Mission Impossible: Národ grázlů.

Americký gigant Google začal nabízet prostřednictvím svého internetového obchodu první filmy v Ultra HD – rozlišení 4K. Novinka se bohužel zatím netýká České republiky ani Slovenska. V první fázi se dočkali zájemci v USA a Kanadě. Start nabídky filmů v Ultra HD rozlišení souvisí s nedávným uvedením Chromecast Ultra – přídavného zařízení, které zobrazení ve 4K umožňuje například pro chytré televizory, případně monitory s HDMI rozhraním.

Google Play odstartovala nabídku obsahu prozatím s více než 125 filmy, mezi kterými nechybí například Kapitán Philips, Star Trek: Do neznáma, Mission Impossible: Národ grázlů, Ulice Cloverfield 10 nebo Tajný život mazlíčků. Ze starších snímků jsou k dispozici The Amazing Spiderman nebo Pátý element. Google Play je další službou, která začala nabízet filmy on-line v rozlišení 4K. V České republice a na Slovensku nabízí takto svůj obsah například americká videopůjčovna Netflix (bez lokalizace) nebo služba Banaxi operující taktéž na několika evropských trzích.

autor: lukpo
Spustit audio