Großstadtradio opustilo DAB+ v Berlíně a Braniborsku

7. březen 2023

Německá rozhlasová stanice Großstadtradio ukončila v úterý 28. února vysílání v DAB+ multiplexu pro Berlín a Braniborsko na kanálu 12D, který je zachytitelný také na omezeném území Čech. Od středy 1. března je možné tento program naladit pouze online – na webu, případně v mobilní aplikaci.

„Od 1. března bude Großstadtradio kompletně online. Jako vysílatel orientovaný na mladé posluchače vyrábíme naše programy kompletně digitálně na webu a podle toho přizpůsobujeme naše přenosové cesty,“ informovala stanice na svých webových stránkách. V Čechách byl možný přeshraniční příjem stanice zejména díky braniborskému vysílači Calau fungujícímu na kanálu 12D. Dále od hranic dochází ke kolizi se sítí ČRo DAB+.

„Rozhodli jsme se od tohoto data již nevysílat přes DAB+, protože tento způsob příjmu není pro nás jako nezávislého vysílatele v Berlíně ještě dostatečně rozšířen. Velkoměstské rádio již jeho posluchači využívají převážně online,“ okomentoval provozovatel odchod z digitální rozhlasové sítě. Stanice odstartovala loni v dubnu, přibližně po čtvrt roce pak přešla na moderovaný program a ostré vysílání. V současné době v síti DAB+ zůstává 14 stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související