Großstadtradio od dubna součástí DAB+ v Berlíně a Braniborsku

13. květen 2022

Součástí programové nabídky pozemního digitálního rádia ve spolkových zemích Berlín a Braniborsko je od dubna také zcela nová stanice Großstadtradio. Zájemci ji naleznou v DAB+ multiplexu na kanálu 12D, který má přirozený přesah také na území Čech. Program se zaměřením na metropolitního posluchače je k dispozici také online.

„Stojíme za rozmanitostí metropole a jejích obyvatel různého původu a životního stylu. Jako nový vysílatel chceme lokálně a regionálně podávat zprávy o Berlínu a okolí. Náš hudební program se zaměřuje na manuálně vybírané aktuální skladby z žánrů, jako jsou indie, rock a pop,“ uvádí na svém webu stanice. Co se týká rocku, bude cílit Großstadtradi na mainstreamové interprety, v druhé kategorii pak na tzv. „kvalitní pop“.

V současné době je DAB+ multiplex Berlin/BRBG K12D prakticky plně obsazen. Volně jsou pouze dvě pozice, které však už jsou rezervovány připravovanými programy. V digitální síti jsou k dispozici například programy Energy Berlin, BB Radio, Schlager Radio nebo Radio Cottbus. Některé z nich mají přirozený přesah i na naše území. Rozhlasová síť na kanálu 12D je zachytitelná zejména v některých částech Ústeckého a Karlovarského kraje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související