Hamburk by se mohl dočkat dalšího DAB+ multiplexu, poptávka stanic překročila volnou kapacitu

11. říjen 2019

Nová rozhlasová síť by mohla odstartovat už v příštím roce. Výběrové řízení chce tamní mediální regulátor vyhlásit v jeho první polovině. Aktuálně v Hamburku fungují tři rozhlasové sítě.

Severoněmecký Hamburk by se mohl dočkat další rozhlasové sítě fungující ve standardu DAB+. Privátní multiplex na kanálu 11C, který zde aktuálně funguje se šestnácti stanicemi, nedokáže uspokojit poptávku jednotlivých vysílatelů. Provozovatel proto uvažuje o druhé rozhlasové síti určené dalším komerčním rádiím. Informaci přinesl portál Radioempfang.digital. V Hamburku vysílá i celoplošný multiplex DR Deutschland a veřejnoprávní síť NDR.

„Vzhledem k zájmu mnoha soukromých rozhlasových stanic o distribuci DAB+ týkající se metropolitní oblasti Hamburk zvažuje mediální regulátor pro spolkové země Hamburk a Šlesvicko-Holštýnsko (MA HSH) výběrové řízení na provozovatele druhého soukromého multiplexu DAB+, a to v první polovině roku 2020,“ uvedla pro portál Radioempfang.digital tajemnice MA HSH Simone Bielfeldová. V Německu se zvyšuje jak prodej digitálních přijímačů do domácností, tak i autorádií.

autor: lukpo
Spustit audio

Související