Harmonie TV může přijít o licenci, prozatím dostala symbolickou pokutu

5. srpen 2016

Pokud nebude provozovatel televize s vysílací radou komunikovat, může později svého rozhodnutí velmi litovat.

Česká lifestylová stanice Harmonie TV by mohla přijít o licenci. Od dubna tento program nevysílá. Mezi významné distribuční kanály této stanice patřila pražská Regionální síť 4 společnosti Prague Digital TV (vysílač Strahov, Ládví a Zelený pruh), už řadu měsíců je zde však šířena pouze textová informace o přerušení vysílání s provozně-technických důvodů. Kromě finančních problémů má provozovatel Harmonie TV další komplikaci. Za nekomunikaci s vysílací radou dostal prozatím pořádkovou pokutu pět tisíc korun.

Jak uvedl pro web Digitální rádio předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Ivan Krejčí, pokud bude Coop TV, telekomunikační družstvo, nadále ignorovat komunikací s regulátorem, bude s ním zahájeno správní řízení o odebrání licence. Rada už od provozovatele Regionální sítě 4 obdržela stanovisko týkající se přerušení vysílání tohoto programu. Ten podle našich informací dodal vyjádření, že nemá k dispozici vysílací stream a na žádost provozovatele ho nahradil zmíněnou statickou obrazovkou s textem.

Vzhledem k tomu, že Coop TV s RRTV nekomunikuje, hledá regulátor alternativní řešení, jak se k informacím o jejím vysílání dostat. Stejným způsobem, jakým získal stanovisko od Prague Digita TV, se obrátil na společnost Planet A, která stojí za IPTV sítí AIM. Účet stanice na sociální síti Facebook je prakticky mrtvý. Poslední veřejný status zde byl po dlouhé době zveřejněn 31. května a týkal se právě jejího výpadku. Nikdo z fanoušků stránky na něj ale nereagoval. Televize ve statusu konstatovala, že se jí podařilo obnovit vysílání v kabelových sítích a na internetu. Webový stream byl ale v době psaní této zprávy opět nefunkční.

autor: lukpo
Spustit audio