Hesenský rozhlas plánuje dva nové desetikilowattové DAB+ vysílače

12. duben 2017

Součástí digitální rozhlasové sítě jsou stanice hr1, hr2, hr3, hr4, hr info a You FM. Díky volné datové kapacitě mají všechny okruhy nastavený vysoký datový tok – přes 100 kbps.

V první polovině letošní roku plánuje německý veřejnoprávní rozhlas pro Hesensko spustit dva nové desetikilowattové vysílače. Půjde konkrétně o stanoviště Hoher Meißner s horizontální a Sackpfeife (Biedenkopf) s vertikální polarizací. V současné době je v provozu osm DAB vysílačů rozhlasového multiplexu „hr Radio“, který funguje na kanálu 7B. Podle webu ukwtv.de jsou ve výhledu i další stanoviště označená jako „p“.

Součástí digitální rozhlasové sítě jsou stanice hr1, hr2, hr3, hr4, hr info a You FM. Díky volné datové kapacitě mají všechny okruhy nastavený vysoký datový tok – přes 100 kbps. Stanice hr2 například disponuje v DAB+ vysokým bitrate 144 kbps, kterou prakticky konzumní ucho posluchače nemá šanci ocenit. Vysoký datový tok má i stanice mluveného slova hr info – 88 kbps. Zbývající datovou kapacitu multiplexu si pro sebe vyhradily datové služby – elektronický programový průvodce, zpravodajský servis Journaline a dopravní servis TPEG.

autor: lukpo
Spustit audio