Hesenský rozhlas zprovoznil stanoviště Holzminden-Neuhaus, jedná se o patnáctý DAB+ vysílač multiplexu

16. listopad 2021

Celkem patnáct vysílačů DAB+ multiplexu hr Radio má již v provozu hesenský veřejnoprávní rozhlas. V polovině října byla do provozu uvedena nová kóta Holzminden-Neuhaus. Zajímavostí je, že tento vysílač se nachází z důvodu nutnosti pokrytí problematické oblasti již na území Dolního Saska.

Holzminden-Neuhaus šíří signál na kanálu 7B výkonem 2,5 kW, tradičně ve vertikální polarizaci. Nový vysílač řeší problematické pokrytí v regionu Bad Karlshafen a ocení ho zejména ti, kteří se pohybují nejen na území Hesenska, ale například také Dolního Saska nebo Severního Porýní-Vestfálska. DAB+ multiplex obsahuje stanice hr1, hr2-kultur, hr3, hr4 (včetně regionálních verzí), hr-iNFO a YOU FM.

Posluchači, kteří si nejsou jisti, zda je jejich oblast pokryta signálem digitálního rádia, mohou vyzkoušet webové stránky. http://www.empfangsprognose.de/. Online portál obsahuje nejen vizuální informaci o tom, zda je v dané oblasti dostupné pokrytí DAB+, ale případně i jaká programová nabídka se zde dá naladit. Nové stanice na digitální platformě si může posluchač naladit prostým proskenováním přijímače a volbou Auto.

autor: lukpo
Spustit audio

Související