Hitrádio City zprovoznilo třetí VKV kmitočet na Brněnsku

6. září 2019

V minulosti používalo frekvenci 89.2 MHz dnes již neexistující Rádio R. Stanice signálem zásobovala obec Mokrá-Horákov. Hitrádio City vysílá v Brně i na frekvencích 99 a 100.8 MHz.

Hitrádio City, jehož provozovatelem je společnost Media Bohemia, zprovoznila v jihomoravské metropoli, respektive na Brněnsku, svou třetí VKV frekvenci. Po kmitočtech 99.0 Medlánky a 100.8 Barvičova, které jsou umístěny přímo ve městě, je nově funkční i vysílač 89.2 MHz/50 Wattů. U toho Media Bohemia vysílací radu informovala, že je aktivní od 16. srpna. Umístěn by měl být dle databáze ČTÚ v lokalitě Újezd u Brna (v tiskové zprávě RRTV uvedený chybně jako Mokrá 2).

Frekvence 89,2 není v této oblasti žádnou novinkou. Několik let využívalo tento kmitočet dnes již neexistující Rádio R. Své vysílání zahájilo z obce Mokrá-Horákov v prosinci 2009. Stanice nabízela primárně ve vysílání folk a country. Po několika letech, v červnu 2017, se však rozhodl jeho majitel František Krpenský stanici vypnout. Hitrádio City využívá kromě tří brněnských frekvencí také kmitočty v Blansku a Znojmě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související