Hlas Prahy přechází do multiplexu COLOR DAB+, přibyla i jihočeská stanice Netro Life Radio

3. prosinec 2021

Aktuálně devět rozhlasových stanic nabízí v dosahu svého signálu majitelům digitálních přijímačů provozovatel metropolitního multiplexu COLOR DAB+. Nejnovějšími přírůstky jsou Hlas Prahy a Netro Life Radio.

Mezi operátory multiplexů RTI cz, Teleko DAB a COLOR DAB+ dochází k prvnímu střetu o klienta. Provozovatel poslední zmiňované sítě přetáhnul prvním dvěma firmám rozhlasovou stanici Hlas Prahy, která je přímo napojena na majitele metropolitní Praha TV.

Od ledna 2022 bude program pouze součástí multiplexu COLOR DAB+. V současné době probíhá paralelní distribuce s multiplexy RTI cz DAB2 a Teleko DAB2.

DAB+ pokrytí rozhlasové stanice Hlas Prahy

„Pokrytí v těchto dvou sítích pro nás bylo zbytečně velké. S naším vysíláním cílíme výhradně na pražské posluchače, takže přechod do multiplexu COLOR DAB+ je pro nás zcela logickou volbou,“ uvedl pro portál Digitální rádio výkonný ředitel Praha TV Přemysl Svora. Stanice zůstane v této síti již jako řádný zákazník.

Dalším nováčkem v multiplexu je jihočeská rozhlasová stanice Netro Life Radio. Ta si podobně jako v nedávné době Rádio Orlicko technologii zkouší. „Dostali jsme od operátora nabídku na řádné vysílání a budeme ji zvažovat. Jsme zvědaví, jaký bude ohlas posluchačů na naše vysílání v Praze,“ řekl naší redakci majitel stancie Pavel Konopa.

autor: lukpo
Spustit audio