Hudební kanál Senzi TV přerušil vysílání v DVB-T, na satelitu pokračuje

3. srpen 2016

Stanice odstartovala v září 2013, velký zájem diváků ale nevzbudila. Svého hlavního konkurenta v podobě Šlágr TV vůbec neohrozila.

Diváci na Slovensku přijímající signál tamní pozemní digitální televize (DVB-T), a tudíž i čeští diváci, kteří takto programy sledují díky přeshraničnímu zásahu, přišli od srpna o hudební kanál Senzi TV. Ten byl vedle stanic Wau, Dajto, TV Lux a TV Osem součástí prvního celoplošného multiplexu. „Vysílatel Senzi TV přerušil dodávání svého obsahu (vysílaného streamu). Je na rozhodnutí provozovatele vysílání, jak bude pokračovat. Zatím nám neposkytl další informace,“ uvedl pro web Digitální rádio Michal Šuran z Towercomu.

Do slovenského DVB-T byla Senzi TV zařazena 1. září 2013 a stala se součástí bezplatné nabídky označované jako Volná telka. Od ledna letošního roku je program dostupný také v rámci satelitní služby freeSAT na Slovensku. Klienti operátora v České republice mohou tuto stanici sledovat v případě, že si zvolili při instalaci tamní region, případně pokud mají dekódovací kartu ve vlastním set-top-boxu nebo televizoru. Jaká je sledovanost tohoto programu, je otázkou. Čísla divácké přízně nejsou bohužel k dispozici. Zájemci z našeho regionu mohou program sledovat bezplatně také na jeho internetových stránkách.

Senzi TV je spojena s poměrně zajímavou historií. Program odstartoval před třemi lety jako společný projekt slovenské televize JOJ a produkčního a režiséra Petera Núnéze. Už v červenci 2014 se ale ukázalo, že JOJ chce svůj podíl ve stanici prodat, jak tehdy informoval web MediaGuru.cz. Novým polovičním vlastníkem Senzi se měla stát skupina Empresa Media stojící mj. za TV Barrandov. Majitel Empresy ale nakonec spustil loni kanál Barrandov Muzika. Ten později začal se Senzi TV po obsahové stránce spolupracovat. Senzi TV už v tuto chvíli skutečně v seznamu kanálů TV JOJ nefiguruje.

Barrandov Muzika začala přebírat některé pořady od Senzi TV a vše ukazovalo na to, že televize by se mohly spojit v jeden česko-slovenský hudební projekt a být tak přímou konkurencí úspěšné Šlágr TV, jejímž provozovatelem je společnost Česká muzika podnikatele a hudebníka Karla Peterky. Vysílání Barrandov Muziky a Senzi TV se ale časem opět rozešlo. Barrandov Muzika, kterou provozovala stejnojmenná firma magnáta Jaromíra Soukupa, nasadila místo slovenských pořadů reprízy z vlajkového kanálu TV Barrandov – mimo jiné Sejdeme se na Cibulce, To byl náš hit nebo Ringo Family.

autor: lukpo
Spustit audio