Hudební televize MTV Music 24 testuje na satelitech Astra a Thor širokoúhlý formát

3. únor 2017

Stanice je čtyřiadvacetihodinovým proudem klipů nepřerušovaných reklamou, což je vykoupeno omezeným výběrem opakující se produkce.

V multiplexech MTV Networks Europe (družice Astra, pozice 19.2 stupně) a UPC Direct (satelit Thor, pozice 1 stupeň západně) probíhají od 1. února testy hudební televize MTV Music 24 v širokoúhlém formátu 16:9. V první fázi se obraz vysílal ve správném formátu, avšak s černými pruhy po pravé a levé straně obrazovky (logo již bylo 16:9), aktuálně je video nastaveno přes celou obrazovku, vysílané videoklipy včetně loga jsou protažené.

MTV Music 24 je posledním hudebním kanálem pod hlavičkou MTV, který je pro zákazníky placených služeb (operátor freeSAT) dostupný v původním obrazovém formátu 4:3. Širokoúhle už vysílají MTV Hits, MTV Dance i MTV Rocks. V zastaralém obrazovém formátu je tak v tuto chvíli z rodiny společnosti Viacom dostupná pouze stanice VH1 Classic. Dá se počítat s tím, že do budoucna s ní bude provozovatel dále pracovat a i ona dříve nebo později na formát 16:9 přejde, podobně jako například MTV Classic ve Velké Británii. MTV Music 24 je čtyřiadvacetihodinovým proudem klipů nepřerušovaných reklamou, což je vykoupeno omezeným výběrem opakující se produkce.

MTV Music 24 testuje širokoúhlý formát
autor: lukpo
Spustit audio