Hudebník Karel Peterka vrátil licenci pro digitální Šlágr Rádio

29. září 2017

Peterka měl původně s projektem Šlágr Rádia velké plány. Uvažoval o postupném rozšíření stanice na úroveň celoplošné distribuce.

Jihočeský hudebník a podnikatel Karel Peterka vrátil licenci, která ho opravňovala prostřednictvím celoplošné distribuce k šíření připravovaného projektu Šlágr Rádio. Mělo jít de facto o překlopené vysílání Šlágr TV do rozhlasové podoby. Šlágr Rádio získalo licenci od vysílací rady loni v listopadu, ze zákona mělo na zahájení 180 dnů. Ve středu 27. září informovala RRTV v tiskové zprávě o tom, že provozovatel licenci sám vrátil.

Peterka měl původně s projektem Šlágr Rádia velké plány. Uvažoval o postupném rozšíření stanice na úroveň celoplošné distribuce. To byla ale také jedna z překážek, která tento projekt zastavila. Celoplošné DAB+ vysílání v České republice prozatím nefunguje. Jihočeský podnikatel by tak měl možnost šířit program pozemní cestou pravděpodobně pouze z pražského Strahova v nízkovýkonném multiplexu Českých Radiokomunikací na kanálu 10D. Karel Peterka uvažoval časem i o prodeji vlastních DAB+ přijímačů.

autor: lukpo
Spustit audio