Hybridní portál Multithek na satelitu Astra skončil, sloužil jako rozcestník pro archivy

12. duben 2017

Ukončení populárního rozcestníku sice mohlo řadu uživatelů nepříjemně překvapit, hned z několika důvodů jde ale o logický krok.

Začátkem dubna byl na satelitu Astra, pozice 19.2 stupně východně, ukončeno vysílání portálu Multithek. Služba, která fungovala s určitým omezením i v České republice, nabízela přístup k on-line videoarchivům německých veřejnoprávních televizí ZDF a ARD, jejích zemských stanic i vybraných komerčních okruhů. Geoblokace byla naopak uplatňována na hudební službu Ampya, která již byla vypnuta před několika týdny.

Ukončení populárního rozcestníku sice mohlo řadu uživatelů nepříjemně překvapit, hned z několika důvodů jde ale o logický krok. Počet televizorů a set-top-boxů s funkcí HbbTV roste a navyšuje se i počet aplikací u jednotlivých vysílatelů. Portál tak logicky nemohl reflektovat všechny změny. Operátor Media Broadcast navíc začal v tamním DVB-T2 nabízet novou a bohatší verzi této platformy, její fungování na satelitu Astra tak prakticky ztratilo význam. Novinkou firmy je i nedávno představená platforma freenet TV Connect.

autor: lukpo
Spustit audio