Insight TV spustí globální internetovou službu, nabídne obsah ve formátu Ultra HD

21. březen 2017

Stanice v průběhu loňského roku zakódovala svůj signál na satelitu. Divákům v České republice ani na Slovensku tak aktuálně není dostupná.

Insight TV, největší světový producent a vysílatel Ultra HD obsahu zaměřeného na cestování a extrémní sport, připravuje spuštění globální internetové videotéky, kterou oficiálně představí na nadcházejícím veletrhu MIPTV 2017. Ten se koná od 3. do 6. dubna ve francouzském Cannes. Služba bude dostupná prostřednictvím webových stránek a přes mobilní aplikace na operačních systémech iOS a Android.

Satelitní diváci z České republiky i Slovenska si jistě vzpomenou na to, že stanice Insight UHD vysílala přibližně rok volně prostřednictvím družice Astra na pozici 19.2 stupně východně. Kanál byl ale od počátku zamýšlen jako prémiový, proto později došlo k jeho zakódování. Insight TV chce na nové platformě nabídnout mimo jiné své formáty Living Stone, Inside the Masters of Dirt, MTB Heroes nebo No Time To Lose. „Jsme opravdu potěšeni, že svou novou službu představíme na MIPTV 2017 a budeme moci sdílet neuvěřitelné příběhy lidí ve 4K UHD kvalitě s diváky po celém světě,“ uvedl Rian Bester, generální ředitel Insight TV.

autor: lukpo
Spustit audio