Internetová Mall.TV odstartuje 7. října, k dispozici bude on-line i v chytrých televizorech

2. říjen 2018

Na novém projektu se podílí řada někdejších tváří internetové televize Stream.cz v čele s šéfproducentem Lukášem Záhořem. Do konce roku chce nový projekt generovat miliony přístupů.

Internetová televize Mall.TV, která je vlastnicky provázaná na on-line obchod Mall.cz, odstartuje v neděli 7. října. Novinářům to na dnešní tiskové konferenci řekli zástupci nového projektu v čele s Lukášem Záhořem, bývalým šéfproducentem konkurenční televize Stream.cz. Právě ze Seznamu přechází do Mall.TV řada jejich tváří, například Luděk Staněk, Adam Gebrian, Roman Vaněk, Veronika Kokešová nebo Jarda Konáš. Mezi nováčky bude mimo jiné hudebník Laco Déczi.

Cílem Mall.TV bude zejména diváka bavit, zisk bude generován z reklamy. Zájemci budou moci televizi sledovat buďto klasicky on-line na adrese https://tv.mall.cz/, do konce roku by pak měly světlo světa spatřit i mobilní aplikace pro systémy Android a iOS. Mall.TV se nechystá do klasického éteru, nicméně do televizorů se dostane, a to prostřednictvím widgetů. Na začátek příštího roku je naplánován vstup na platformy Apple TV, Android TV, případně Samsung nebo LG. Ve úvahu připadá i HbbTV aplikace například na FTV Prima.

Pořady, které budou k dispozici on-line ve vysokém rozlišení, budou mít různou stopáž – od několika desítek sekund až řádově po minuty. Do budoucna jsou připraveny ale také hodinové formáty. Kromě oznámených pořadů a seriálů jsou v plánu i filmy. Spolupráce je domluvena s on-line službou Aerovod nebo Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary, který dodá snímky z uplynulých přehlídek. „Chceme kvalitní filmy a budeme je pečlivě vybírat,“ uvedl kreativní producent Milan Kuchynka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související