Internetová služba SledováníTV expandovala do Polska, funguje tu pod značkou Televio

12. říjen 2021

Provozovatel internetové platformy SledováníTV expandoval do sousedního Polska. Svou televizní službu zde nově nabízí pod názvem Televio. Proti konkurenci chce bojovat například možností zpětného zhlédnutí v řádech dnů, které není na tamním trhu standardem, případně možnost nahrávání pořadů až v rozsahu 120 hodin. Vybrané programy nabízí ve 4K rozlišení, zbytek pak ve Full HD formátu.

Televio přináší až sedmidenní zpětné zhlédnutí. Operátor uvádí, že velká část současných polských IPTV poskytovatelů zpětné zhlédnutí nenabízí vůbec nebo maximálně v řádu jednotek hodin. Intuitivní programový průvodce (EPG) nabízí přehled pořadů s programem na pět dní dopředu. Televio obsahuje téměř 100 televizních kanálů a diváci si mohou zvolit podobně jako v Česku ze 3 základních balíčků: základního, rodinného a prémiového.

Čtěte také

Noví uživatelé mohou službu vyzkoušet za 1 zlotý na první měsíc, v přepočtu přibližně 5,50 korun, a získat přístup k více než 80 nejpopulárnějším kanálům, mezi něž patří například Telewizja Polska, Polsat, FilmBox Premium, Fox nebo Disney Channel. V programové nabídce jsou všechny tzv. must-carry kanály, které musí být zařazeny do základních balíčků. Služba je k dispozici nejen na vlastních set-top boxech, ale i přes aplikace ve Smart TV. 

Za Televio je zodpovědná polská společnost Horyzont Media S.A. se sídlem v Katovicích, která je 100% vlastněná českou společností ModernTV s.r.o. Ta má ve skupině firem kolem SledovaniTV na starost zahraniční obchod. Horyzont Media S.A. provozuje v Polsku také službu OVIGO, která se orientuje na spolupráci s poskytovateli internetového připojení. Programy budou v nabídce k dispozici ve Full HD rozlišení, vybrané pak ve 4K formátu.

Čtěte také

„Použili jsme nejnovější technologie a vlastní inovativní řešení, abychom divákům nabídli přístup k nejvyšší kvalitě obrazu na jakémkoliv zařízení. Jsme si dobře vědomi toho, že moderní televizní vysílání přesahuje klasickou obrazovku v obýváku. Dáváme tedy uživatelům svobodu rozhodovat se co, kde a kdy budou sledovat, aniž by přišli o nejvyšší možnou kvalitu obrazu,“ uvedl Michal Jura, prezident představenstva společnosti Horyzont Media S.A. and obchodní ředitel společnosti SledovaniTV.

SledovaniTV expanduje také mimo Polsko. Využívají ji operátoři na Islandu, ve Španělsku, Švédsku, Norsku a Chorvatsku, etablovala se také v jižní a střední Americe a v Africe. Provozovatel služby má uzavřenou smlouvu s operátory v Mexiku, Brazílii, Ekvádoru, Peru, Kolumbii, Kostarice a na Svatém Martinu a také na Kapverdách, v Ugandě a Kamerunu. Televio je pro polské občany dostupné i mimo Polsko v celé Evropské unii.

autor: lukpo
Spustit audio

Související