interviewRADIO a Radio Rüsselheim rozšíří nabídku DAB rozhlasu v Hesensku

3. říjen 2016

Rozhlasová síť DR Hessen v současné době funguje ze tří vysílačů v Hesensku s výkonem okolo pěti kilowattů, přičemž všechny používají vertikální polarizaci.

Nabídku digitálního rozhlasu DAB+ v Hesensku rozšíří nejen stanice Antenne Mainz, jak nedávno referoval web Digitální rádio, ale také programy interviewRADIO a Radio Rüsselheim. Na svém posledním zasedání o tom rozhodl tamní regulátor LPR. Stanice by měly rozšířit nabídku digitální sítě DR Hessen fungující na kanálu 11C ještě do konce letošního roku. Díky většímu zásahu signálem chtějí stanice oslovit i ty posluchače, kteří se nacházejí mimo VKV pokrytí.

Rozhlasová síť DR Hessen v současné době funguje ze tří vysílačů v Hesensku s výkonem okolo pěti kilowattů, přičemž všechny používají vertikální polarizaci. Součástí digitální sítě jsou v současné době stanice FFH, harmony.fm, planet radio, Absolut HOT, Radio Teddy, Mega Radio a ERP Pop. Nedávno tento multiplex obohatil i rozhlasový okruh Radio Darmstadt. Všechny programy mají v multiplexu datový tok 72 kbps, respektive 80 kbps při použitém kódování DAB+/HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio