interviewRadio rozšířilo exkluzivně nabídku digitálního rádia v Hesensku

6. leden 2017

Stanice je součástí hesenského multiplexu na kanálu 11C, který funguje ze tří vysílačů, z nichž výkon všech se pohybuje přibližně okolo pěti kilowattů.

Nabídku stanic šířených v rámci pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v Hesensku rozšířilo dopředu poměrně dlouhou dobu avizované interviewRadio. Jak již z názvu tematického okruhu vyplývá, zaměřeno bude zejména na rozhovory, a to s lidmi ze všech možných oborů lidské činnosti (sport, politika, kultura, technologie). Stanice bude svým vysíláním spadat pod označení „Talk Format“. Distribuce v rámci technologie DAB+ je exkluzivní.

Stanice je součástí hesenského multiplexu na kanálu 11C, který funguje ze tří vysílačů, z nichž výkon všech se pohybuje přibližně okolo pěti kilowattů. Použitá vertikální polarizace je standardní jako v ostatních německých spolkových zemích s výjimkou Berlína, kde Alexanderplatz zvolil horizontální položení antén. Zachycení multiplexu je bohužel díky jiným sítím využívajícím stejný kanál prakticky nemožné. Součástí balíku programů na kanálu 11C jsou například stanice harmony.fm, Absolut HOT nebo Radio Teddy.

autor: lukpo
Spustit audio