IP televize Kuki testuje ve své nabídce první program v Ultra HD rozlišení

2. srpen 2018

Klienti operátora mohou sledovat program například na vybraných 4K televizorech, případně multimediální konzoli Nvidia Shield.

Společnosti Smart Comp a Plane A, které jsou provozovateli IP televize Kuki, začaly na své platformě testovat první kanál v rozlišení Ultra HD. Služba o tom informovala prostřednictvím sociálních sítí. Zkušební vysílání stanice NASA UHD probíhá na nové promo pozici. Provozovatelé na Twitteru označili tento program za první Ultra HD vlaštovku a nyní budou sledovat reakce a zájem svých zákazníků. NASA UHD již řadu měsíců vysílá volně do Evropy prostřednictvím družice Hotbird.

Na otázku zákazníků, jak je to u Kuki aktuálně s pokrytím Ultra HD, zástupci odpověděli, že samotné set-top boxy zatím na toto rozlišení připraveny nejsou, ovšem zájemce může využít například aplikaci v UHD televizoru Samsung. Kuki loni také představila partnerství se společností Nvidia, kdy vstoupila do jejího multimediálního zařízení Shield. Z největších hráčů na trhu se do formátu Ultra HD pustil díky svému novému set-top boxu pouze operátor O2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související