Irové vyslali díky DAB+ vánoční rádio Christmas FM i do Anglie

29. listopad 2017

Christmas FM je charitativním projektem, který každý rok podporuje jiná dobročinná společnost, letos například Sightsavers orientující se na boj se slepotou.

Irskou rozhlasovou stanici Christmas FM, která, jak již název napovídá, věnuje svůj program výhradně vánočním svátkům a všemu, co s nimi souvisí, je dostupná nejen na tamním trhu, ale díky technologii DAB+ i v sousední Velké Británii, konkrétně v Anglii. Christmas FM bude možné naladit díky vysílačům v Londýně a Liverpoolu. Stanice se nespokojí pouze s vánočními písničkami a znělkami, ale nabídne i sváteční program, informoval web RadioToday.

Christmas FM je charitativním projektem, který každý rok podporuje jiná dobročinná společnost, letos například Sightsavers orientující se na boj se slepotou. Za uplynulých devět let, letos slaví již desáté narozeniny, se díky posluchačům podařilo vybrat 1,25 milionů euro, tedy v přepočtu téměř 32 milionů korun. Poslední vysílání si v průběhu prosince loňského roku naladil v Irsku více než jeden milion posluchačů. Moderátoři Christmas FM vystupují ve vysílání bez nároku na honorář a každý mu věnuje mezi dvaceti a padesáti hodinami.

autor: lukpo
Spustit audio