Italský veřejnoprávní rozhlas Rai plánuje další, téměř tři desítky nových DAB+ vysílačů

6. únor 2019

Podobně jako Český rozhlas i italský Rai iniciuje jednání se zástupci prodejců a automobilek týkající se zavádění nové technologie.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai bude také v letošním roce významně investovat do rozšiřování pozemního digitálního vysílání DAB+. Na setkání s novináři to v polovině ledna uvedl Roberto Sergio, ředitel rozhlasové sekce Rai, z něhož citoval například portál Prima Online. Na konci loňského roku bylo aktivováno osm nových vysílačů a bylo dosaženo hodnoty 33. Pokrytí území tak dosáhlo 49 %. V první polovině roku 2019 je plánováno rozšíření DAB+ na 57 % země.

V současné době je připraveno ke spuštění, případně ve fázi finální koordinace dalších osmadvacet oblastí. „Spuštění nových vysílačů je dalším důkazem, že Rai urychluje spouštění digitálního rozhlasu. Již několik měsíců prosazujeme strategii obsah, distribuce, kontext,“ konstatoval Sergio. V listopadu minulého roku uspořádal veřejnoprávní rozhlas setkání se zástupci institucí, operátorů i automobilek, kde byla mimo jiné řeč o perspektivách DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související