Italský veřejnoprávní rozhlas spustí sportovní rádio a program s nezávislou hudbou

7. červen 2018

„S těmito dvěma kanály výrazně zvyšujeme dodávku rozhlasových služeb na celkových dvanáct, což by si před několika lety bylo možné představit pouze stěží,“ konstatoval Roberto Sergio, ředitel Rai Radio.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai odhalil na středeční tiskové konferenci plány v oblasti digitální distribuce pro nadcházející měsíce. 14. června, tedy v den zahájení fotbalového šampionátu v Rusku, bude spuštěna nová programová služba Rai Radio 1 Sport. Okruh plánuje nabídnout posluchačům nejen tradiční sporty, ale i méně sledované sporty. Důraz ale bude kladen jasně na živě přenášený sport.

Rai Radio 2 Indie chce zacílit na hudbu nezávislých tvůrců, a to jak domácích, tak i mezinárodních. Spuštění tohoto programu bylo stanoveno na 21. června. Rai novými projekty potvrzuje, jak je důležité, aby vznikaly v digitálním prostoru zcela nové projekty, které mohou nalákat nové posluchače. Programy mají být kromě aplikace RaiPlayRadio a pozemní televize k dispozici pochopitelně i na platformě DAB+. Do konce června tak bude Rai provozovat už dvanáct rozhlasových služeb.

„S těmito dvěma kanály výrazně zvyšujeme dodávku rozhlasových služeb na celkových dvanáct, což by si před několika lety bylo možné představit pouze stěží. Rai Radio je jedním z hlavních hráčů na trhu ve výrobě audio obsahu v rámci kategorií zábava, informace nebo kultura. Celý výrobní řetězec je nyní plně digitalizován – od studia až po režii a kompletní distribuci. Radio Rai dává silný impuls k rozvoji DAB+, o čemž svědčí i nedávno konaná mezinárodní konference pořádaná v Římě,“ konstatoval Roberto Sergio, ředitel Rai Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související