Iva Jonášová: Radio Wave je multimediální platformou, nesází pouze na on-air

4. květen 2017

Radio Wave je v dnešní době stanicí, která nepůsobí pouze v éteru, ale má posluchače, jenž vyhledávají její obsah také on-line, případně jinými cestami.

Jako multimediální projekt, který nesází pouze na klasické on-air vysílání, prezentovala šéfredaktorka Iva Jonášová Radio Wave na zasedání Rozhlasového shromáždění Evropské vysílací unie (EBU) v Plzni. Jonášová připomněla rok 2008, kdy Wave skončil v pásmu VKV, což tehdy pro celý tým znamenalo velký problém. Veřejnoprávní médium proto přišlo s kampaní Děláme vlny, která v rámci řady platforem propagovala existenci stanice, její vysílání a aktivity.

Radio Wave je v dnešní době stanicí, která nepůsobí pouze v éteru, ale má posluchače, jenž vyhledávají její obsah také on-line, případně jinými cestami. Iva Jonášová proto stanici charakterizovala jako program s multiplatformní strategií. V letošním roce se okruh zaměřil na podcasty, tedy možnost poslechu pořadů offline. Hlavní cílovou skupinou posluchačů Rádia Wave jsou lidé ve věku od 20 do 30 let, kteří jsou zvyklí konzumovat obsah jinými cestami, zejména na mobilních platformách. Radio Wave o sobě pochopitelně dává vědět i aktivitami mimo éter, kde je blízko posluchačům. Významnou roli při komunikaci hraje nové prosklené studio na rohu pražských ulic Vinohradská-Balbínova.

autor: lukpo
Spustit audio