Jak bojovat úspěšně proti Netflixu a Disney+? Spojit HBO Max a Discovery+ v jednu službu

5. listopad 2021

Vypadá to jako spojení z říše fantasy, ale manažeři společností TimeWarner a Discovery hovoří otevřeně o tom, že online platformy HBO Max a Discovery+ do budoucna spojí v jedinou službu, aby mohli lépe bojovat s konkurenčními platformami. Obě firmy se mají již podle dříve medializovaných informací sloučit do podoby WarnerBros Discovery.

Jean-Briac Perrette, prezident a generální ředitel Discovery Streaming and International, tento týden v rozhovoru pro investory uvedl, že spojením obou služeb by vznikla neuvěřitelně atraktivní technická platforma s obřím výběrem obsahu. Krok by byl realizován ve dvou fázích – první by bylo samotné spojení, ve druhé by pak byla vytvořena společná nabídka pod jednotnou hlavičkou. Zprávu přinesl například americký portál Gizmodo.

„Spojení do jedné platformy přinese významné úspory nákladů,“ uvedl Perrette a doplnil: „Zároveň toto spojení přinese také smysluplné výhody pro spotřebitele.“ HBO Max a Discovery+ mají do České republiky dorazit jako samostatné služby v příštím roce. V případě první platformy to má být v jeho prvních měsících, u druhé v tuto chvíli termín není oficiálně znám. Kromě toho na náš trh míří i konkurenční služby Disney+ nebo Sky Showcase.

autor: lukpo
Spustit audio

Související