Jaká je budoucnost rádia v automobilech? Přinášíme další část studie organizace WorldDAB

14. únor 2022

Tisíce nových majitelů automobilů z celého světa uvedlo, že rozhlasové vysílání je jejich nejpreferovanějším zdrojem audio zábavy v autě. Proto je důležité, aby výrobci automobilů plně porozuměli vztahu svých zákazníků k rozhlasovému přístroji v palubní desce.

Webinář WorldDAB se hlouběji ponořil do dat, která se skrývají v nedávném průzkumu Edison Research Car Buyers Survey, aby poskytl vysílatelům, kupujícím automobilů a jejich dodavatelskému řetězci hlubší pochopení trendů, funkcí a chování, které určují rozhodování lidí o tom, který z nových vozů si koupí.

Tom Webster z Edison Research, představil výsledky průzkumu z Austrálie, Francie, Německa, Itálie Velké Británie a USA, který probíhal po dobu tří týdnů v září 2021 a zúčastnilo se ho více než 6000 respondentů.

Důležité je, že průzkum se týkal rozhlasového vysílání přes éter, nikoliv streamovaného rádia. Rádio je pro kupující automobilů také nejčastější volbou v oblasti poslechu audia (AM/FM/DAB/DAB+) před připojením Bluetooth, portem USB a přehrávačem CD.

Celý článek v originále si můžete přečíst tady.

autor: Mezinárodní oddělení
Spustit audio

Související