DAB+ se stal v automobilech na klíčových evropských trzích standardem

24. červen 2021

Konference WorldDAB Automotive, která se stejně jako loni i letos konala v on-line prostoru, potvrdila, že digitální rozhlas se stal v automobilech na klíčových evropských trzích standardem. Mezi těmito zeměmi je možné zmínit například Velkou Británii, Německo, Švýcarsko nebo Francii.

Výraznému nárůstu digitálních tunerů ve vozech na klíčových trzích napomohla implementace směrnice Evropské komise, která uložila členským státům EU povinnost jejich instalace do všech nových vozů. Velká Británie, Švýcarsko a Norsko se tak v této kategorii pohybují mezi 97 až 100 %; Itálie, Nizozemsko, Belgie, Francie a Německo okolo 80 % a Austrálie je na hodnotě 77 %.

Zpráva WorldDAB v jedné z kategorií zmiňuje také Českou republiku, a to vedle Nizozemska, Belgie, Dánska, Švédska, Rakouska, Řecka, Polska, Španělska, Slovenska a Malty, které implementaci evropské směrnice budou realizovat v blízké době. Infografika, kterou připojujeme níže, pasuje naší zemi na čelo nejlépe pokrytých zemí technologií DAB+. Díky Českému rozhlasu je to aktuálně 95 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související