Jihomoravské Rádio „R“ ukončilo vysílání, doplatilo na nezájem inzerentů

7. červenec 2017

Pod stejnojmenným označením vysílá i studentská stanice z Brna, která sama sebe označuje jako největší neziskové médium v Česku. Ta s tímto projektem neměla nic společného.

Český rozhlasový éter je chudší o další stanici vysílající v pásmu VKV. Koncem června své vysílání ukončilo Rádio „R“ – komerční program šířící svůj signál výkonem 50 Wattů na frekvenci 89.2 MHz z lokality Újezd u Brna / Stará hora. O této skutečnosti informuje stanice stručně na svém webu. Jak vyplývá z informací publikovaných na sociální síti Facebook, provozovatel se snažil ještě na poslední chvíli najít investora, to se ale bohužel nepovedlo.

Náplní programu Rádia „R“, které se v éteru ozvalo poprvé v roce 2009, byla hudba se zaměřením na folk a country a nedílnou součástí byl informační servis o aktuálním dění v obcích mikroregionu s přesahem i pro další obce v dosahu vysílače. Právě tím se chtěla stanice odlišit od své konkurence. Postupem času se rádio R zapojilo do Panelu nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje a úzce se napojilo na Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje a Český červený kříž. Zlom v existenci rádia nastal v roce 2012, kdy byl přesunut jeho vysílač na lepší kótu. Tím došlo k pokrytí mnohem větší oblasti jižní Moravy. Stanice zároveň začala vysílat 24 hodin denně.

autor: lukpo
Spustit audio