JOJ Family dnes zahájí vysílání, velcí operátoři její start nestihnou

5. září 2016

AKTUALIZOVÁNO 17:20 - Některé firmy zařadí hned od začátku verzi s vysokým rozlišením, jiné se rozhodnou podle její sledovanosti.

Úderem šestnácté hodiny spustí své vysílání nová celoplošná televize JOJ Family. Plnoformátová televize nabídne kombinaci nových i starších pořadů slovenské TV JOJ a některé formáty vyráběné čistě pro české publikum. Zadarmo bude JOJ Family dostupná prostřednictvím multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Podle informací, které má k dispozici web Digitální rádio, ale ne všichni hráči na českém trhu nabídnou program od jeho zahájení.

V kabelové síti operátora UPC Česká republika se například stanice objeví až zítra. Dostupná bude v HD kvalitě a nahradit zde má slovenskou TV JOJ. Ta bude ještě po nezbytně krátkou dobu v nabídce k dispozici, aby si zákazníci stihli na novou stanici přeladit. Vedle JOJ Family potvrdil operátor také zařazení kanálu Viasat History HD/Viasat Nature HD. Jasno už je i u satelitního operátora Skylink. Jeho provozovatel, společnost M7 Group, zařadil dnes odpoledne program v HD na kmitočet 11973/V. Následně došlo k zablokování hlavního kanálu ve standardním i vysokém rozlišení pro české karty.

Jak to vypadá se zařazením programu do O2TV, tedy největší IPTV služby u nás? „V průběhu tohoto týdne přidáme do programové nabídky O2TV kanál JOJ Family, dostupný bude v SD verzi,“ uvedla Kateřina Mikšovska z O2. Spekulace, které se objevily na internetu v souvislosti s HD, nejsou ve spojení s O2 pravdivé. Jasno má také konkurenční IPTV platforma T-Mobile TV. Se zařazením programu nespěchá. „Stanici JOJ Family plánujeme spustit během září. Co se týká ostatních kanálů TV JOJ, v současné době o nich jednáme. Dosud nebylo rozhodnuto, zda, případně kdy, kanály vyřadíme,“ sdělil naší redakci Lukáš Hrabal z tiskového oddělení T-Mobile. Stanice by se měla v nabídce objevit nejprve v SD, o případném zařazení HD verze rozhodne její oblíbenost a sledovanost.

AKTUALIZOVÁNO 17:20 - Doplněno o zařazení JOJ Family do Skylinku a blokace kanálu TV JOJ na českých kartách.

autor: lukpo
Spustit audio