JOJ Family HD už je dostupná díky DVB-T2 v dalších dvou českých městech

2. březen 2018

„Dnešním dnem plníme harmonogram spouštění dalších lokalit Přechodové sítě 13, jak jsme oznámili na počátku tohoto roku a výstavba dalších lokalit intenzivně pokračuje,“ uvedl Radim Pařízek.

Společnost Digital Broadcasting dnes rozšířila svůj přechodový DVB-T2 multiplex do Uherského Hradiště a Hradce Králové. Doposud byla tato síť, která slouží k hladkému přechodu diváků z DVB-T na nový televizní standard, pouze v Praze, Brně a Ostravě. V Uherském Hradišti je signál šířen na kanálu 43 výkonem 10 kW z lokality Rovnina, v Hradci Králové z Chlumu na kanálu 24 výkonem taktéž 10 kW. V obou případech je použita horizontální polarizace.

Jedním z hlavních lákadel multiplexu je stanice JOJ Family HD. Ta doposud ve vysokém rozlišení prostřednictvím pozemního vysílání dostupná nebyla. JOJ Family v SD kvalitě je k dispozici v DVB-T multiplexu 4. Dále jsou v této síti k dispozici ve formátu qHD stanice Nova, Nova Cinema,Nova Action, Nova Gold, Nova 2, Kinosvět, Relax a Rebel. „Dnešním dnem plníme harmonogram spouštění dalších lokalit Přechodové sítě 13, jak jsme oznámili na počátku tohoto roku a výstavba dalších lokalit intenzivně pokračuje. Připravujeme do provozu dalších 7 lokalit,“ uvedl Radim Pařízek, jednatel společnosti Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio