JOJ Family je už měsíc v nabídkách operátorů, na scéně je ale zatím stále i TV JOJ

11. říjen 2016

Redakce webu Digitální rádio přináší aktuální přehled situace související se šířením obou televizních stanic a stanovisko zprostředkované firmou Axocom, která je zastupuje.

JOJ Family, nový televizní kanál skupiny JOJ, oslavil 5. října měsíc v nabídkách českých operátorů. Stanice měla nahradit vlajkový kanál TV JOJ, který podle slovenské televize šířili tuzemští provideři nelegálně. TV JOJ na rozdíl od JOJ Family nemá pro Českou republiku vypořádána autorská práva. Ačkoliv je vyřazení TV JOJ podmínkou, kterou si JOJ Media House směrem k českým operátorům klade, někteří ji prozatím stále v nabídkách mají.

„Televizní skupina JOJ Group se vzhledem k aktuální situaci týkající se neoprávněného šíření stanice TV JOJ na území České republiky rozhodla upozornit všechny operátory v České republice o tom, že musí okamžitě ukončit neoprávněné šíření slovenské stanice TV JOJ na území ČR, přičemž mají zároveň možnost nahradit ji za plnoformátovou televizní stanici JOJ Family, která je českým ekvivalentem TV JOJ a je legální šířitelná v ČR a vysílána cíleně pro české diváky,“ citovala stanovisko JOJ Media House Erika Luzsicza se společnosti Axocom, která televizní skupinu při jednáních s operátory zastupuje.

Jaká je situace u klíčových hráčů, které vybral web Digitální rádio?

Satelitní služba Skylink
JOJ Family – zařazena HD verze
JOJ/JOJ HD (SK) – blokováno pro CZ region

Satelitní služba Digi TV
JOJ Family – zařazena verze ve standardním rozlišení
JOJ HD (SK) – blokována pro CZ region

Kabelová televize UPC
JOJ Family – zařazena HD verze
JOJ (SK) – figuruje stále na programové pozici 224

IPTV služba O2TV
JOJ Family – zařazena verze ve standardním rozlišení
JOJ (SK) - figuruje stále na programové pozici 187

IPTV služba T-Mobile TV
JOJ Family – zařazena verze ve standardním i vysokém rozlišení
JOJ/JOJ HD (SK) – obě verze vyřazeny z programového rastru

autor: lukpo
Spustit audio