JOJ Family získala licenci pro vysílání v Česku, v DVB-T bude celoplošná

24. srpen 2016

Program by měl být šířen podle informací webu Digitální rádio v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting.

Provozovatel slovenská televize JOJ chystá po stanici JOJ Cinema další kanál pro Českou republiku, tentokrát však neplacený. Mediální skupina získala prostřednictvím společnosti Magical roof licenci pro šíření nového kanálu JOJ Family prostřednictvím celoplošného vysílání DVB-T. Podle informací webu Digitální rádio by se stanice měla objevit v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek. Vedle terestrické licence má provozovatel kanálu také licenci pro kabelové sítě a satelit.

Kromě webu Digitální rádio dnes informaci o chystaném startu nového kanálu JOJ Family přinesl také web Mediaboom.sk, o němž se ve slovenských kuloárech hovoří právě v souvislosti s možným propojením na skupinu JOJ. Naše redakce se již v minulých týdnech snažila získat alespoň neurčité stanovisko od slovenské televize, ale odpovědi jsme se bohužel nedočkali. Podle Mediaboom.sk by měla nová televize odstartovat začátkem září. První informace o chystaném projektu se k naší redakci dostaly ze zákulisí přibližně před měsícem.

JOJ Family ukazuje na to, že by měl jít o rodinný plnoformátový program. Podle informací naší redakce se má obsah podobat hlavnímu kanálu TV JOJ na Slovensku. Slovenská televize se v minulosti dlouhodobě snažila o vyřazení svého vlajkového kanálu z nabídek českých operátorů. To se jí u některých společností povedlo, velcí hráči ji ale stále mají v nabídce. Slovenské programy patřily historicky k běžné součásti nabídek telekomunikačních firem, což platilo i pro slovenský trh a české televize. Situace se v posledních měsících postupně mění.

autor: lukpo
Spustit audio