Kabelová stanice DVTV Extra dostala zelenou od vysílací rady

3. listopad 2022, aktualizováno

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání, které se konalo ve 44. týdnu, kabelovou licenci pro novou stanici DVTV Extra. Projekt, který bude napojený na internetovou platformu DVTV, je charakterizovaný jako publicistický program se zaměřením na politické, ekonomické, kulturní a společenské dění v Česku i ve světě.

Z licenčních podmínek, které zveřejnila vysílací rada v tiskové zprávě, vyplývá, že má jít o čtyřiadvacetihodinový program s působností výhradně na území České republiky. Ze zákona musí provozovatel, kterým bude společnost TV Extra Partners, zahájit distribuci signálu do 360 dnů od udělení licence s platností dvanáct let. Hlavní editor DVTV Jan Rozkošný v telefonickém hovoru nechtěl zatím detaily ohledně nového projektu medializovat.

Projekt DVTV tvoří bývalý tým publicistického pořadu Události, komentáře. Hlavními tvářemi internetové platformy jsou Daniela Drtinová a Martin Veselovský, odtud tedy daná zkratka. Do týmu se v loňském roce přidala také další bývalá tvář České televize, dlouholetá moderátorka Události Daniela Písařovicová, a z Českého rozhlasu Plus doplnil kolegy Michael Rozsypal. V minulosti zde působila mj. i zpěvačka a herečka Emma Smetana.

autor: lukpo
Spustit audio

Související