Kabelová televize UPC uvede se zpětným zhlédnutím i další novinky, stále je testuje

8. únor 2017

Informace o testování se snaží operátor utajit. Zákazníky zařazené do zkoušek nového rozhraní firma žádá, ať poznatky nezveřejňují na diskusních fórech a internetu obecně.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika, prozatím stále ještě neuvedl funkci takzvaného zpětného zhlédnutí v rámci platformy Horizon, tedy na oficiálních boxech služby. Sedmidenní archiv mohou proto využívat prozatím pouze zákazníci s mobilní variantou Horizon Go. Důvodem, proč operátor zpětné zhlédnutí v rámci platformy Horizon neuvedl, je skutečnost, že se ještě nepodařilo odladit všechny technické problémy.

Podle informací webu Digitální rádio nyní operátor novou službu testuje na omezeném vzorku zákazníků. Kromě možnosti funkce zpětného zhlédnutí až v délce sedmi dnů plánuje kabelová společnost UPC nabídnout také přehrání vysílaného pořad od jeho začátku nebo si odvysílané pořady přetáčet libovolně dopředu nebo nazpět. Omezený vzorek zákazníků má navíc v rámci funkce zpětného zhlédnutí k dispozici zcela novou verzi firmwaru boxu (firemního softwaru), které má zjednodušené menu hlavní nabídky, nový design televizního průvodce a nové prostředí videotéky. Aktualizace boxů měla proběhnout koncem ledna.

Byť operátor požádal testery, aby se náhledy a zkušenosti ze zkušebního rozhraní neobjevovaly na internetu, úplně se mu tento plán realizovat nepovedlo. Informace o chystaných novinkách se objevila na sociální síti Twitter 25. ledna. Přesto, že kabelový operátor UPC na svých Horizon boxech označovaných lidově jako „cihly“, nepodporuje hybridní vysílání HbbTV, ve své síti ho na řadě kanálů aktivované má. Naposledy ho zapojil k hudební stanici Šlágr TV, která tak nabízí alternativní internetové streamy. Kromě českých a slovenských nabízí UPC HbbTV například i u německých veřejnoprávních televizí.

autor: lukpo
Spustit audio