Kabelový operátor UPC vyřadil slovenskou stanici Plus, doporučuje sledovat JOJ Family

21. duben 2017

Postup slovenských televizí související s odchodem z českého trhu je zvláštní mimo jiné v té souvislosti, že tuzemští operátoři nabízejí svým klientům i stanice z okolních zemí.

V průběhu tohoto týdne byla z nabídky největšího kabelového operátora na trhu, společnosti UPC Česká republika, vyřazena z nabídky stanice Plus, která patří do portfolia slovenské televizní rodiny JOJ. Jde tak o další z kroků provozovatele privátních programů o odchodu z českého trhu. Jako náhrada je divákům k dispozici stanice JOJ Family, pro distribuci u nás je určen také filmový kanál JOJ Cinema a jeho časově posunutá verze JOJ Cinema +1 (Skylink).

Programy slovenské JOJ sice postupně mizí z nabídek operátorů, u některých ale stále zůstávají. Nejkřiklavější je tento stav z velkých hráčů u společnosti O2 Czech Republice, která má sice v portfoliu i původní, tedy originální verzi TV JOJ, ale v programovém průvodci ji označuje jako „Zkušební vysílání“. V nabídce O2TV zůstává i sesterský program Plus. Ten je k dispozici také klientům IP televize T-Mobile TV, a to dokonce nejen ve standardním, ale i vysokém rozlišení. Již dříve stejným způsobem postupovala společnost Markíza Slovakia, jejíž programy nahradila stanice Markíza International.

Do paralely musíme v této souvislosti dát programové nabídky některých operátorů a opět se můžeme podívat na portfolio kanálů společnosti O2 Czech Republic. Ta do programového rastru nedávno zařadila mimo jiné originální verze německých kanálů z rodiny RTL. Jak se to firmě povedlo, je otázkou, očekávat v případě takhle významného hráče, že by zařazení stanic zkrátka risknul, by nebylo na místě. Operátor T-Mobile pak má v nabídce rakouské kanály ORF 1 a ORF 2, od našich západních sousedů pak Das Erste a ZDF. Zmiňované německé programy svým klientům poskytuje i společnost UPC.

autor: lukpo
Spustit audio